Royal Mint Records

Short run vinyl and bespoke musical artefacts

We specialise in short run vinyl editions. Our label showcases great artists and makes exclusive limited editions of their releases. If you've got a great idea get in touch and we'll do the rest. Join our mailing list here to stay up to date and for subscriber only exclusives.

Bossapoika - Painottomat LP 12"

Bossapoika-LP-SLEEVE FRONT.jpg
Bossapoika photo 2.5.2017 16.48.54.jpg
FullSizeRender (1).jpg
FullSizeRender (2).jpg
FullSizeRender (3).jpg
FullSizeRender.jpg
Bossapoika-LP-SLEEVE FRONT.jpg
Bossapoika photo 2.5.2017 16.48.54.jpg
FullSizeRender (1).jpg
FullSizeRender (2).jpg
FullSizeRender (3).jpg
FullSizeRender.jpg

Bossapoika - Painottomat LP 12"

from 20.00

Katkeransuloisia tarinoita toivosta – Bossapojan debyyttialbumi ilmestyy 9.6.
Royal Mint Records julkaisee helsinkiläislähtöisen laulaja-lauluntekijä ja tarinankertoja Bossapojan Painottomat-debyyttialbumin perjantaina 9.6. Pitkäsoitto on saatavilla digitaalisena yleisimmissä suoratoistopalveluissa sekä vinyylimuodossa Royal Mint Recordsin verkkokaupasta ja valikoiduista levykaupoista.
Painottomat on teemalevy, jossa liikutaan portugalinkielisen saudade-käsitteen ympärillä. Saudadella voidaan tarkoittaa katkeransuloista kaipuuta, kaihoa, melankoliaa tai koti-ikävää, mutta siinä asuu myös lupaus toivosta. Esimerkiksi levyn Jäälautat-kappaleessa kertoja pakenee maailman kylmyyttä omaan turvapaikkaansa: ”Rakastuin onnentunteeseen / pidin siitä kaksin käsin kiinni / enkä saanut päätökseen / keskeneräisiä tunteita / juuri niitä, joita muiden mielestä mun tuli pohtia”. Kertoja etäännyttää itsensä avaruuteen asti, mutta käsittelee arkisia teemoja, kuten ihmissuhteita, lähimmäisenrakkautta tai mielenterveysongelmia intiimisti, kuin korvaan salaisuuksia kuiskaava läheinen ystävä. 
Bossapojalle henkilökohtainen on myös poliittista. Painottomissa kuuluu lähimmäisenrakkauden manifesti, joka muistuttaa kuulijaa ihmisenä olemisen universaaliudesta, valintojen merkityksestä ja elämän rajallisuudesta. ”Tätä kirjoittaessa meidän tulisi kuulemma hoitaa ensin omat asiamme kuntoon, vaikka kukaan ei voi täsmällisesti määritellä, keitä me olemme tai mikä meille on omaa.”
Vuonna 2010 alkanut laulaja-lauluntekijä Otto Ripatin bossa nova noir -projekti synnytti Bossapoika -alter egon. Bossapojan musiikissa brasilialaisen bossa novan rytmit kohtaavat suomalaisen savikiekkoiskelmän, ambientin ja 70-luvun Love Records -perinnettä kunnioittavan progressiivisen soundin. Painottomat-albumilla Bossapoika laittaa itsensä aidosti peliin. Taitelijanimen takana on hyvin henkilökohtainen ja rohkea levy tarinoineen. 
Bossapojan taustalla vaikuttavat voimakkaasti erityisesti rumpali ja äänittäjä Niklas Ahlsved sekä basisti Jukka Haavisto, mutta Bossapojan keikkakokoonpano saattaa vaihdella soolokeikasta aina yksitoistahenkiseen ison soundin orkesteriin. Jokainen keikka on uniikki tapahtuma, joissa jokainen laulu keksitään uudelleen kuulijan iloksi.
Painottomat-levyn julkaisukeikka järjestetään lauantaina 10.6. Semifinalissa. Showtime on klo 21, illan tunnelmiin lämmittelee Alice Aloof klo 21 alkaen.

Vinyl Variant:
Quantity:
Add To Cart

© 2014 Royal Mint Records