Royal Mint Records

Short run vinyl and bespoke musical artefacts

We specialise in short run vinyl editions. Our label showcases great artists and makes exclusive limited editions of their releases. If you've got a great idea get in touch and we'll do the rest. Join our mailing list here to stay up to date and for subscriber only exclusives.

Biitit, jotka räjäyttää maailman feat Paleface

biitit_jotka_rajayttaa_maailman_final.jpg
biitit_jotka_rajayttaa_maailman_final.jpg

Biitit, jotka räjäyttää maailman feat Paleface

from 12.00

I heard this and I loved it. Great work by Jarno at Alho Audio too. Limited to 100 numbered copies, we only have 40. There are single figures of a very exclusive maxi 12”.

”Suomiräpin kovin kombo” nostaa biitit esille

Seren ja Silkinpehmeen Biitit jotka räjäyttää maailman feat. Paleface on kunnianosoitus tuottajille, hiphopin takarivin sankareille. Kappale on samalla lohkaisu kaksikon loppusyksyn vinyylipaketilta, joka sisältää myös ”kaksiosaisen trilogian” eli Kaleva EP:n ja Petsamo EP:n. Mukana on bonuksena vinyylillä julkaisemattomia sinkkuja ja arkiston aarteita.

”Biittien” lähtökohtana on luonnollisesti biitti. Se syntyi Seren pajalla jo 2011, mutta on ehtinyt jo kiertää aikansa ennen kuuluville pääsyä. Useampi artisti aikoi kirjoittaa biittiin ja yksi kirjoittikin, mutta valmista kappaletta ei vain syntynyt. Seren mukaan biitti meinasi jo unohtua pöytälaatikkoon.

- Aina ei vaan lähde tekstiä tai toimivaa biisiä, vaikka kuinka johonkin biittiin syttyisi. Olen itsekin välillä kirjoittanut muiden biiteille ja joskus on jäänyt kesken. No hard feelings. Lopulta homma palautui tän biitin kanssa siihen, mistä oma tekeminen aikanaan alkoi. Oli siis pakko räpätä itse jos halusin biitin maailmalle.

Silkinpehmee ja sen jälkeen Paleface hyppäsivät helposti raidalle mukaan. Biittien tekeminen on tuttua molemmille,  kumpikin on räpännyt ja haalinut vinyylejä pitkälti 1990-luvulta. Sere ja Silkinpehmee ovat tehneet useamman kerran yhteistyötä, mutta edellisen kerran Sere ja Paleface ovat olleet samalla raidalla vuonna 2002. Ensimmäinen yhteisbiisi oli vuoden 2000 Omin sanoin –esikoisalbumin Propsit, jolla on myös Palefacen ensimmäiset levytetyt suomiriimit.

- Huomasin silloin, että Karri on poikkeuksellinen kirjoittaja. Yllytin sitä monta kertaa sen jälkeen tekemään suomeksi. Vähän aikaa siinä meni, Sere kuittaa.

Biitit jotka räjäyttää maailman feat Paleface (3:45)

Tuottanut Sere, san. Sere / Silkinpehmee / Paleface

Kuva: Joni Sarkki

Layout: Kalle Tuominen

(C) ja (P) Petsamo Industries & Kalevan Ääni 2019

Vinyl variant:
Quantity:
Add To Cart

© 2014 Royal Mint Records